2012. január 23., hétfő

Forralt bor




Nincs is jobb mint a kinti hűvösből hazatérve finom fűszeres forralt bort készíteni és kellemes társaságban felmelegedni tőle. Arról nem is beszélve hogy úgy fogy el az otthon lévő esetenként kevésbé finom bor, hogy szinte észre sem vesszük.

Hozzávalók egy kis lábasnyi, kb. bő négy bögrényi mennyiségre:

kb. 7 dl (két és fél bögre) fehérbor
kb 3,5 dl (másfél bögre)víz
1 rúd fahéj
egész szegfűszeg ízlés szerint
2 vaníliás cukor (nálam bourbon)
fél citrom, fél narancs (persze lehet több is)
ízlés szerint méz (nálam 2 kanál)

A gyümölcsöt és a mézet kivéve mindent beleteszünk egy lábasba és feltesszük forrni. Eközben megszabadítjuk a citromot és a narancsot a fehér részektől és szeletekben hozzáadjuk a melegedő borhoz. Miután fellforrt levesszük a tűzről elkeverjük benne a mézet és tálaljuk is. Ilyenkor szerencsés még egy-egy szép narancskarikát tenni a bögrékbe vagy csészékbe,( ezt most én elfelejtettem) egyrészt azért mert ilyenkor már lehet héjastul is beletenni mert nem lesz elég ideje megkeseredni a fehér résznek, másrészt meg remekül mutat és még hűt is egy kicsit. J
Ha kész vagyunk kezünkbe vesszük a kedvenc bögrénket és kellemesen felmelegszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése