2013. augusztus 26., hétfő

Krumplis tészta



Tudom, hogy nem éppen a gasztronómia csúcsa, de nagyon szeretjük a krumplis tésztát. Mivel a kezdőknek minden recept hasznos lehet, ezért leírom, mi hogyan készítjük. 


Hozzávalók:
kb. 1 kg krumpli
1 csomag kockatészta, vagy más hasonló tészta, ami van otthon
egy nagy fej hagyma
pirospaprika, só, bors ízlés szerint
2 szép babérlevél

A krumplit megpucoljuk és elég apróra vágjuk, hogy hamar megfőljön. Egy nagy fej hagymát felvágunk apróra és kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a krumplit, átforgatjuk az olajon, majd teszünk rá piros paprikát, bőven, hogy jó színe legyen, azzal is átforgatjuk a krumplit és ezután felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit.  Ízesítsük sóval, borssal és babérlevéllel. Ezzel főzzük, amíg jó puha lesz a krumpli. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a babérlevelet, leveszünk a levéből majd áttörjük a megmaradt levében a krumplit. Ezután már csak bele kell forgatni a külön kifőzött tésztát és kész is.

A legjobb persze igazi gyúrt házi kockatésztával, de annak csak nem állhatunk neki mindig és ezúttal éppen az egyszerűsége volt az étel előnye.


2 megjegyzés:

  1. Imádom, de én már egy ideje nem eszem sem tésztát, sem krumplit. De azért nézegetni szeretem...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú én ennyi egészséggel nem tudnék mit kezdeni :D A krumpliról még csak-csak le tudnék mondani, de a tésztáról soha

      Törlés