2014. május 17., szombat

Tonhalas spagetti


Ez a paradicsomos tonhalas spagetti pillanatok alatt elkészül, egyszerű és nagyon finom. Már olasz étel hiányom volt, amikor a testvérem bejelentette, hogy ő tonhalas spagettit enne. De nem ám akármilyet, hanem pontosan olyan amilyen az olasz barátja készít. Feladta a leckét, ő ugyanis csak friss zöldfűszert használ és a pár alapanyag minőségén múlik minden.

Hozzávalók négy személyre:
3 db 80 g-os tonhalkonzerv
1 250 g-os hámozott paradicsomkonzerv (olasz! - ha véletlenül nem elég édes tegyünk hozzá barnacukrot, de ha sikerül jót venni, akkor erre nem lesz szükség)
1 doboz (450 g spagetti tészta)
só, bors ízlés szerint
friss bazsalikom
4 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj (az öcsém barátja révén igazi szicíliai friss olaj, ami jóval sűrűbb és testesebb mint a bolti társaik, de mindenképpen jó minőségű extra szűz olívaolajat használjunk)


A tésztának felteszünk egy kis vizet forrni, kevés olajjal és sóval. A tésztát roppanósra főzzük. Amíg a tésztánk megfő, kész lesz a paradicsomos tonhalas szósz is. A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat. A fokhagymát felaprítjuk és egy lábasban kevés olajon addig hevítjük, amíg érezzük az illatát, de vigyázzunk hogy ne égjen oda. Nyakon öntjük a paradicsommal, főszerezzük az aprított bazsalikommal és ízlés szerint sóval, borssal (az eredetiben ugyan bors sincs, de szerintem egy kis őrölt feketebors jól áll a paradicsomnak). Belekeverjük a tonhalat és addig főzzük közepes lángon, amíg a tészta elkészül. Majd leszűrjük a tésztát, összeforgatjuk a szósszal, és frissen, melegen felfaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Tonhalasat eddig még nem készítettem, pedig a tészta nekem nyerő:)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a spagettit,. bármivel, bármikor...igaz most mióta megjelent az újkrumpli, káposzta, sárgarépa, ..., a tészta valahogy háttérbe került

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem vagyok nagy krumplis. Ellenben tészta bármikor jöhet. A répáról és a káposztáról a jó kis kínai tészta jutott eszembe. Jó hogy mondtad, mert már az is régen volt itthon :)

      Törlés
  3. Kicsit késésben vagyok az ebéddel, ez most nagyon jól jönne.
    Olyan ritkán jössz mostanában receptekkel... (na nem mintha én annyira sűrűn 'receptelnék'). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen. Ennek részben az az oka, hogy a rendszeresen készített finomságok már fönt vannak, másik részben pedig, hogy a sok munka mellett kissé kevesebbet főzök :( De ez utóbbin legalább igyekszem változtatni.

      Törlés